.

.
Spina bifida ve hidrosefali hastası biricik kızıyla evde etkinlikler yapan, okul öncesi oğretmeni bir anneyim.

27 Nisan 2015 Pazartesi

Kahverengi mobilyaların beyaz mobilyalara geri dönüşümü

                                         Kahverengi mobilyaların geridönüşümü :-)
 
                  Yaklaşık bi beş yıl öncesine kadar yeni evlenen ya da yeni mobilya alanların eşyaları hep böyle koyu renkler olurdu. Allahtan mobilyaların rengi değişti de evlere gün doğdu:-) İnsanın içi kararıyo bu mobilyalara bakınca.
              Facebookta uzun süredir geridönüşüm gruplarını takip ediyordum. O gruplarda herkes böyle koyu renk eşyalarını boyuyolardı. Onlardan cesaret alarak annemlerin aklına girdim ve başladık boyamaya. Başta çok kararsızdık ya olmazsa daha kötü olursa diye bir cesaret başladık. Boyamızın Markası Polisan X1. Malzeme olarak sadece boya ve rulo fırçalar kullandık. Yaklaşık 2,5 lt boya harcadık.
              Annemler bu mobilyaları kısa süreliğine kullanacakları için o kadar dayanıklı yapmadık boyayı ama uzun süre mobilyalarını kullanmak isteyen olursa, önce mobilyaları zımparalayıp astar boya sürdükten sonra Polisan X1 i 3 kat sürebilir. Biz sadece 4 kat boya sürdük. 3 günde bitti. Boyanın kokusu olmadığı için içerde tv izlerken bile bir yandan boyanabilir. Boyanın bir güzelliği daha yerden ve camdan boya lekeleri çok çabuk çıkıyor. Yağlı boya gibi değil. Su bazlı olduğu için temizliği çok kolay oldu. Ben sandalye ve koltukların da yüzünü değiştirelim dedim ama annemler yanaşmadı. Bence bu işe kalkışanlar sadece kumaş ve mobilya zımbası alarak da bu işi yapabilirler. 25tl zımba 75 tl civarıda kumaşlar tutsa. boya zaten en fazla 50 tl tutar. 150 tlye tüm salon yenilenebilir. Bu eski mobilyalar çok sağlam oluyor. Bence böyle oturmak yerine 3-4 günü ayırarak çok daha güzel bir salonda oturulabilir. Sadece biraz CESARET....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder