.

.
Spina bifida ve hidrosefali hastası biricik kızıyla evde etkinlikler yapan, okul öncesi oğretmeni bir anneyim.

1 Nisan 2015 Çarşamba

yazın su oyunları (water play)

 
     Geçen  yaz yaptığımız    etkinliklerden resimler. kızım 6-7 aylıktı o zaman. Her çocuk gibi benim kızımda suyla oynamayı çookk seviyor. ne kadar ağlarsa ağlasın bir kap su koy önüne hemen susar dakikalarca oynar yada suyu devirip su bitene kadar oynar :-) Suya vurmayı dökmeyi çok seviyor. Bu kış o kadar zorlandımki, suyla oynamak istedi hep ama soğuk üşür diye oynatamadım.Banyoya gideceğimiz zaman bıcı bıcı ya gidiyoruz kızım dıyordum. sonra Bıcı bıcı nerde kızım deyince banyoyu göstermeye başladık. Banyoya girince hemen çeşmeyi açıp suyla oynamak istiyor.Hep içimizde kaldı bi yaz gelsin İnşallah sudan çıkmıcaz kzımla :-)
 
Geçen sene kızım suyu çok seviyo diye güvenip denize götürdük ama denizi o kadar sevmedi. Havuzda daha iyi vakit geçirdi. Gerçi canım kızım hidrosefali amaliyatı olunca geçen yaz biz tatile biraz geç gitmek zorunda kaldık, eylül ayında da deniz baya soğumuştu ve rüzgarlıydı. İzmire gittik, sahili çok güzel olan bi yere ama deniz çok dalgalıydı. bizde kızımı kuma gömdük küçük şişme havuzunu götürmüştüm, içine deniz suyundan doldurup o havuzda oynadık bol bol. Bayanlar havuzunda küçük çocuklar için olan bölü vardı orda diğer çocuklarla oynadı. Yine e güzel geçti. Bu sene  nasip olurda gidebilirsek bence daha çok eğlenecek çünkü artık herşeyin farkında deniz oyuncaklarından da aldınmı yanımıza bence hiç sıkılmayacak ama,belli olmaz tabi Ebrar bu sonuçta :-)
Neyse gelecek hayallerini bi kenara bırakıp geçmişte yaptıklarımızdan bahsedeyim biraz, balkonumuz öğleden sonra güneş alıyor bizde bunu fırsat bilerek hergün balkona çıkmaya çalıştık. üstümüzü çıkarıp güneş kremimizi sürerek güneşlendik hep. sonra bebk küvetine su doldurup suyla oynadık, bazen banyo yaptık. Kendi suya girmediği zamanlarda ise oyuncaklarını yüzdürdük.
Hem eğlendi hemde Dvitamini alarak kemikleri güçlendi.
 
Balkona çıkamadığımız zamanda kızımın odasını pencerelerini açıp güneşin cama değmeden düştüğü yere kızımı yatırarak güneşlendirdim. yani bi şekilde güneşten hep faydalandık. Bembeyaz kızım yazın sonuna doğru artık bronzlaşmıştı :-)
 
Güneş benim kızıma çok çok lazım bacaklarının gelişi güçlenmesi için. Bende bu sebeble hep güneşten faydalandım, bazende bacaklarına   hakiki zeytin  yağı sürerek,önce bacaklarına sona tüm vücuduna sürerek güneşlendik. Hamdolsun rabbime o zamanların üzerinden 1 yıl geçmek üzere, kızım o aman 1 saniye bile dizlerinin üzerinde duramıyordu şimdi dakikalarca ayaklarını üzerinde durup destekle adımlayıp yürüyor.
    Bu yazın gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder